Αυξάνονται οι άνθρωποι που βρίσκονται στους δρόμους της Πάτρας, μόνο και εγκαταλελειμμένοι, έχοντας ανάγκη από βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες, αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα.

Τις προάλλες έκανε αίσθηση η φωτογραφία ενός άνδρα στα social media που κυκλοφορούσε στην Πάτρα, χωρίς παντελόνι, μόνο με το εσώρουχό του. Και αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Εδώ και πάνω από δύο μήνες ο ψηλός λιγνός άνδρας που έβλεπε κανείς παλιότερα στην πλατεία Μαρκάτου, έχει βρει στέκι στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων κάτω ακριβώς από την παιδική χαρά.

Ο άνδρας αυτός που είναι εμφανές ότι έχει ανάγκη από βοήθεια, είναι προφανώς άστεγος αφού τις νύχτες κοιμάται εκεί. Σύμφωνα με τους ανθρώπους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία τάση αύξησης των αστέγων.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μόνοι και αρνούνται κάθε μορφής βοήθεια, τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου, όσο και από αντίστοιχους συλλόγους. Προτιμούν τους δρόμους.

Όμως για πολλούς συμπολίτες μας που δεν αντέχουν να κλείνουν τα μάτια τους μπροστά σε τέτοιες εικόνες – ανθρώπων δηλαδή που ζουν μόνοι, χωρίς στέγη, αδυνατώντας να καταλάβουν την κατάσταση τους – είναι μία δικαιολογία από πλευράς της πολιτείας. 

Μιας πολιτείας που εθελοτυφλεί και δεν παρεμβαίνει...