Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην Πλαζ Αγυιάς, προσκαλούν συλλόγους, φορείς, οργανισμούς, υπηρεσίες, ΑΕΙ, επιστημονικές ενώσεις, φυσικά πρόσωπα κ.ά. να καταθέσουν ιδέες για δικά τους εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Π.Ε.Δ. στην Πλαζ Αγυιάς και θα υλοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους φορείς εθελοντικά την τρέχουσα σεζόν από Οκτώβριο 2020 έως Μάιο 2021, σύμφωνα με όλες τις διατάξεις του υπουργείου που αφορούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Οι εγκαταστάσεις του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων (Π.Ε.Δ.)στην Πλαζ Αγυιάς αποτελούν χώρο σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δήμου, με την τέχνη, τον αθλητισμό και την επιστήμη. Η σύνδεση αυτή προκύπτει από τη συνεργασία του Π.Ε.Δ. με φορείς και φυσικά πρόσωπα ενδεδειγμένα στο αντικείμενο δραστηριότητας τους, παρέχοντας ένα διασφαλισμένο και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη σχολική κοινότητα και τους δημότες της πόλης μας. Αντίστοιχα έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς φορείς να διαμοιράσουν  στην πόλη το αντικείμενο ενασχόλησής τους και να ευαισθητοποιήσουν – ενεργοποιήσουν μικρούς και μεγάλους για τις δράσεις τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιλέγονται έπειτα από αξιολόγηση των αιτημάτων, που έχουν δικαίωμα να καταθέσουν σύλλογοι, φορείς, οργανισμοί, υπηρεσίες, ΑΕΙ, επιστημονικές ενώσεις, φυσικά πρόσωπα. Τα προγράμματα υλοποιούνται είτε εβδομαδιαία είτε περιοδικά και προσφέρονται δωρεάν από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι το Π.Ε.Δ δεν γνωμοδοτεί για προτάσεις εμπορικών οργανισμών και Μ.Κ.Ο.

Για πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 2610436652

email: [email protected]