Το υπουργείο Εργασίας σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισαν την επέκταση για δύο μήνες των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους έληγε το δικαίωμα της χορήγησης επιδομάτων τον Ιούνιο, θα λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο τα ποσά που τους αντιστοιχούν, καθώς έχουν συμπληρώσει δύο μήνες, ενώ δεν θα χρειαστεί κάποια αίτηση από τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπάρχει πρόβλεψη για 50 ημέρες ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρώσει το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Αναλυτικά, θεσμοθετείται νέα 2μηνη παράταση για επιδοματούχους ανεργίας (τακτική επιδότηση ανεργίας, βοήθημα αυτοαπασχολουμένων, επίδομα μακροχρόνια ανέργων) το δικαίωμα των οποίων στην επιδότηση έληξε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δηλαδή, για όσους η επιδότηση έληξε εντός του εν λόγω 3μήνου δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα δύο μηνιαία επιδόματα ανεργίας.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

— Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

— Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

— Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Πηγή: aftodioikisi.gr