Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, σήμερα 8 Σεπτεμβρίου, με την Εκκλησία μας να τιμά το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές της Εκκλησίας για την Παναγία, σε έναν από τους ομορφότερους και ιστορικότερους ναούς της πόλης που μετράει πάνω από 150 χρόνια ζωής.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από την παραμονή της εορτής, με τους υπεύθυνους της εκκλησίας να τοποθετούν σε εξωτερικό χώρο την εικόνα της Παναγίας και τους πιστούς να συρρέουν για να προσκυνήσουν.

Δεκάδες ήταν εκείνοι που τις τελευταίες ώρες πήγαν στην Παντάνασσα για να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Παντάνασσα είναι μία από τις μεγαλύτερες ενορίες της Πάτρας, έχοντας δεκάδες πιστούς που αγαπούν αυτή την εκκλησία και την φροντίζουν, ενώ ως ναός έχει σημαντική αρχιτεκτονική αξία, έχοντας ανακαινιστεί πλήρως πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από τον σεισμό του 2008, όταν και είχε υποστεί ζημιές.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα περασμένα καλοκαίρια, οι επισκέπτες που έρχονταν στην πόλη περνούσαν από τον συγκεκριμένο ναό για να τον δουν από κοντά και να τον θαυμάσουν.