Εκατοντάδες χυδαία, ακόμη και απειλητικά μηνύματα για την ίδια τη ζωή της έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η επόπτρια που τραυματίστηκε από το μπαλάκι που πέταξε οργισμένος ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αποβολή του διάσημου Σέρβου τενίστα, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, από το US Open εξόργισε όπως φαίνεται τους οπαδούς του, που εξαπέλυσαν μπαράζ μηνυμάτων μίσους κατά της επόπτριας, μετά την αποκάλυψη του λογαριασμού της στο Instagram από σερβική εφημερίδα, μολονότι η ίδια δεν έφερε καμία προσωπική ευθύνη για το συμβάν.

Ορισμένα από τα ηπιότερα μηνύματα αναφέρονται στην αγάπη της για το κρασί και την κατηγόρησαν για θέατρο προκειμένου να αποβληθεί το ίνδαλμά τους από την τόσο σημαντική διοργάνωση στις ΗΠΑ. Πολλά εξ’ αυτών φαίνεται ότι προέρχονταν από τη Σερβία και την ακραία πτέρυγα των οπαδών του Τζόκοβιτς, που είναι διαβόητοι για τις υβριστικές τους επιθέσεις όποτε θεωρούν ότι αδικείται ο συμπατριώτης τους τενίστας. Κάποιοι μάλιστα έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν την ίδια τη ζωή της επόπτριας, αναφερόμενοι στον γιο της, Τζος, που σκοτώθηκε σε ηλικία 25 ετών σε τροχαίιο με ποδήλατο το 2008. «Μην ανησυχείς, θα τον συναντήσεις σύντομα», έγραψε κάποιος και ένας άλλος απάντησε: «χαχαχαχαχαχα ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙ, ΝΑΙΙΙΙΙΙ».

Σχεδόν κάθε ανάρτηση της Κλαρκ στο Instagram -ακόμη και από τις πρώτες που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2011 – κατακλύστηκε από υβριστικά σχόλια από οπαδούς του Τζόκοβιτς, που την αποκαλούν «άρρωστη» και «αλκοολική». Η Κλαρκ προωθεί μια οινοποιεία με μια σειρά αναρτήσεων στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ένας απ’ τους φαν του Σέρβου τενίστα σχολίασε με μένος: «Μπορείς να πίνεις λίτρα αλκοόλ, αλλά δεν αντέχεις μια μικρή μπάλα του τένις; Παίζεις θέατρο, ξεδιάντροπη».

Φίλοι της είπαν την Κυριακή το βράδυ ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά από το χτύπημα που δέχθηκε από το μπαλάκι στο λαιμό και ο Τζόκοβιτς ζήτησε συγνώμη που της προκάλεσε τόσο στρες, αλλά και για τη συμπεριφορά του. Στη σχετική ανάρτησή του στο Instagram είπε ότι εσκεμμένα δεν αναφέρει το όνομά της για να την προστατέψει, αλλά μάταια, όπως αποδείχθηκε μετά τις χυδαίες επιθέσεις οπαδών του κατά της Κλαρκ. Ο Τζόκοβιτς αποχώρησε μετά την αποβολή του από το US Open χωρίς να παραστεί στην υποχρεωτική συνέντευξη Τύπου με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κι ένα πρόστιμο 10.000 δολαρίων για αντιαθλητική συμπεριφορά.