Έξι γυμνοί ή ημίγυμνοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, φορώντας στα κεφάλια τους λινές κουκούλες.

Η διαμαρτυρία τους έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Ντάνιελ Προυντ, τον Αφροαμερικανό που πέθανε εκεί τον Μάρτιο, αφού αστυνομικοί του πέρασαν στο κεφάλι μια κουκούλα, ενώ ήταν γονατισμένος, γυμνός και δεμένος στον δρόμο. Η κινητοποίηση αυτή έγινε ενώ συνεχίστηκαν, για πέμπτη νύχτα, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ρότσεστερ που έληξαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Οι έξι διαδηλωτές κάθισαν, υπό βροχή, φορώντας στα κεφάλια τους λευκές κουκούλες. Κάποιοι είχαν γράψει στην πλάτη τους το σύνθημα «Οι ζωές των μαύρων μετρούν», όπως φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα η οικογένεια του Προυντ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της σύλληψής τους, που δείχνει τους αστυνομικούς να του περνούν στο κεφάλι μια κουκούλα, προφανώς για να σταματήσει να φτύνει και να μην τους μεταδώσει τον νέο κορωνοϊό. Ο 41χρονος ήταν δεμένος, γυμνός, γονατισμένος στον δρόμο.