Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα είναι σε εγρήγορση προκειμένου να είναι έτοιμα όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις τάξεις. Την ίδια στιγμή ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την εφαρμογή των μέτρων, κυρίως ως προς την χρήση της μάσκας από τα παιδιά.

Όσο κυλούν οι μέρες πάντως, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνεται το μάθημα τη νέα σχολική χρονιά γίνονται όλο και πιο σαφείς. Αρχικά, ξεκαθαρίστηκε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής στα θρανία, θα γίνει τελικά και ο αγιασμός, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού.

Από την εγκύκλιο μάλιστα του υπουργείου Παιδείας την οποία δημοσιεύει το esos προκύπτει ότι «ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».