Έτοιμη να δαμάσει τη θαλάσσα για ακόμη μια φορά εμφανίζεται η 82χρονη Αναστασία Γερολυμάτου η οποία αύριο το πρωί στις 10 θα αποπειραθεί να πραγματοποιήσει το διάπλου Κεφαλονιά Ζάκυνθος πάνω στη σανίδα του windsurfing.

«Όπως με ενημέρωσε η ομάδα μου αύριο είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για να κάνω το διάπλου. Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουμε και ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρω» είπε στο protothema.gr.


Η 82χρονη ατρόμητη γιαγιά είχε προσπαθήσει στις 3 Σεπτεμβρίου να το πραγματοποιήσει αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να το καταφέρει. Μάλιστα στη σελίδα της στο facebook είχε αναρτήσει το λόγο που δεν πραγματοποιήθηκε γράφοντας:

«Παρόλο που ο συντονισμός και η οργάνωση ήταν άψογη, η πρόβλεψη του καιρού δεν βγήκε.Ξεκίνησα με άπνοια περιμένοντας ότι πιο μέσα θα είχα καλύτερο αέρα... Μετά από τρείς ώρες πορείας, ο αέρας δυνάμωσε υπερβολικά σηκώνοντας πολύ μεγάλα κύματα, γεγονός που μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Το windsurfing είναι σπορ του καιρού και ο άνεμος παίζει καθοριστικό ρόλο».

Η Αναστασία Γερολυμάτου, γεννήθηκε το 1938 και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο πριν από έναν χρόνο, όταν σε ηλικία 81 ετών πραγματοποίησε τον διάπλου Κεφαλονιά –Κυλλήνη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα θέλησης και αγάπης για τη ζωή.


Πηγή: protothema.gr