Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, δίνει το «παρών» ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, στηρίζοντας τον αγώνα των γονέων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης είπε μεταξύ άλλων ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά προβλήματα, με υπεράριθμους μαθητές ανά τμήμα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και με λιγότερους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όμως απορρίπτει όλα τα αιτήματα του Δήμου Πατρέων, των εκπαιδευτικών και των γονέων γιατί τα θεωρεί κόστος!

Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης μας πρέπει με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσλήψεις μονίμων καθαριστριών, χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη όλων των αναγκών για την λειτουργία των σχολείων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω πανδημίας αυτές έχουν αυξηθεί.

Ο Δήμος Πατρέων όλο αυτό το διάστημα προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις σε δεκάδες σχολικά συγκροτήματα της πόλης, παραδίδοντας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σχολεία τα οποία είναι πλήρως ανακαινισμένα.

Στην συγκέντρωση παραβρίσκονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών.