Ένα από τα χρόνια προβλήματα της παράνομης στάθμευσης που χαρακτηρίζει το κέντρο της Πάτρας, δεν είναι μόνο τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα που προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Είναι και τα παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια που "καβαλούν" πεζοδρόμια και πεζόδρομους, μένοντας εκεί για ώρες, επειδή έτσι βολεύει τους οδηγούς τους.

Μάλιστα, τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής υπάρχουν πεζοδρόμια στο κέντρο της Πάτρας που έχουν τόσα σταθμευμένα δίκυκλα από τη μία και την άλλη μεριά τους, που ένας πεζός με δυσκολία κατορθώνει να περάσει.

Πόσο μάλλον μία μητέρα με το καροτσάκι του μωρού της ή ένα άτομο με κινητικά προβλήματα και αναπηρικό αμαξίδιο. Η κατάσταση αυτή στο κέντρο της Πάτρας είναι χρόνια και τα σημεία που παρατηρείται το φαινόμενο αυτό δεκάδες.

Παρά τα κατά καιρούς μέτρα της τροχαίας τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το όλο θέμα πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί σε πολλούς συμπολίτες μας, υποβαθμίζει την εικόνα της πόλης, αφού τα πεζοδρόμια με δεκάδες δίκυκλα σταθμευμένα βγάζουν προς τα έξω μία αντιαισθητική εικόνα.

Η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική και προέρχεται από το πρωί της Δευτέρας, στο κέντρο της Πάτρας, συγκεκριμένα από την συμβολή της Ερμού με την Κανακάρη.

Σίγουρα δεν είναι το μόνο σημείο της πόλης που θα είχε την εικόνα αυτή, το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο.

Το ερώτημα προκύπτει αυτόματα: Θα προχωρήσουν ο δήμος, η Τροχαία και όσοι άλλοι είναι αρμόδιοι στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη παύση του φαινομένου;