Μία θεατρική παράσταση η οποία πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία, με έντονη σκηνική δράση, απόλαυσαν οι φίλοι του θεάτρου, το βράδυ του Σαββάτου (5 Σεπτεμβρίου), οι οποίοι «γέμισαν» το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Η παράσταση  «ΡΑΣΥ 75133» ήταν ενταγμένη στην ενότητα  του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης μας» και η σύνθεσή της έγινε στη διάρκεια χοροθεραπευτικών συναντήσεων, σε διάστημα δυο μηνών, με την «Ομάδα γυναικών - ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας», την περίοδο του lock down.

Οι γυναίκες αυτές (ομάδα με υποκείμενα νοσήματα), βίωσαν εκείνο το διάστημα σε μεγάλο βαθμό το φόβο. Το έργο προσεγγίζει επίσης, το φόβο του θανάτου, ο οποίος ήταν επαυξημένος στις μέρες του lock down , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την παράσταση προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Μάζης.


Συντελεστές: Σκηνοθέτης/χορογράφος  Μάρω Γαλάνη, Σύμβουλος Δραματουργίας/Βοηθός Σκηνοθέτη  Γιάννα Ροιλού

Ηθοποιοί:  Λαμπρινή Ζώτου, Ιωάννα Στεφανάτου Μουσικός – Διδασκαλία τραγουδιού Αρετή Μίγγου

Φωτιστής Γιάννης Αναστασόπουλος Σκηνογράφος Δέσποινα Κολοκοτσά

Συμμετείχαν:

Οι γυναίκες από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας με μαρτυρίες ζωής: Μαρία Ζολώτα, Ιωάννα Γκιτζίρη, Ειρήνη Λαγογιάννη, Ελένη Σανίδα

Οι γυναίκες από την DERIDAncetheatre Ensemble 40+: Εύη Αποστολοπούλου, Woula Δουλουκιτάκη, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Ανθή Καρατράντου, Νατάσσα Κατσουλιέρη, Δέσποινα Κολοκοτσά, Μαρία Κομπατσιάρη, Μαρία Λαμπρίδου