Τα πέντε νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για την Αχαΐα την Κυριακή δείχνουν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η περιοχή σε ότι αφορά την πορεία του ιού.

Όπως ανακοινώθηκε τα τρία από αυτά είχαν επιστρέψει από διακοπές, εντός της Ελλάδος, εμφάνισαν συμπτώματα κατά την επιστροφή τους και στη συνέχεια όταν έκαναν το τεστ ήταν θετικοί στην Covid-19.

Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα δεν έχουν έρθει σε επαφή με πολλούς, έκαναν γρήγορα το τεστ και μπήκαν αμέσως σε καραντίνα, κατά συνέπεια η διασπορά από τα κρούσματα αυτά θα είναι λογικά μικρή.

Όμως το όλο περιστατικό έρχεται ακριβώς για να επιβεβαιώσει τα λόγια των ειδικών και των λοιμωξιολόγων που εδώ και μέρες τονίζουν ότι η επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές στην βάση τους, είναι ένα κρίσιμο σημείο.

Ένα κρίσιμο σημείο που ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει, καθώς τα αποτελέσματα από αυτή την εσωτερική διακίνηση, από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσουν να φαίνονται. Δηλαδή δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να έχουμε και άλλα κρούσματα από διακοπές.

Στόχος είναι ο άμεσος εντοπισμός τους, έτσι ώστε να περιοριστούν και να μπουν σε καραντίνα αμέσως, δίχως να υπάρξει περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα.