Ο μικρός Μιχαήλ – Σπυρίδων, το μωρό που κατεγράφη ως «ασθενής 0» του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα, βαπτίστηκε το Σάββατο από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Το μωρό, που όταν διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό ήταν μόλις 4 μηνών, χαίρει άκρας υγείας, με αποτέλεσμα το Σάββατο η οικογένειά του να τελέσει τη βάπτισή του στον Ναό Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας.

Στη βάφτιση χωροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας και αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο, προβεβλημένο γεγονός για την περιοχή, αφού το μικρό αγοράκι απασχόλησε τόσο τους κατοίκους της Σπερχειάδας, όσο και ολόκληρη την Ελλάδα όταν έγινε γνωστή η έκθεσή τους τον κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας χαρακτήρισε το μικρό αγοράκι «σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας», ενώ του χάρισε και μια κορνίζα στην οποία οι γονείς του μπορούν να βάλουν μια φωτογραφία από το μυστήριο της βάπτισής του.

Ο Μητροπολίτης Συμεών, εξέφρασε επίσης, σύμφωνα με το LamiaReport, την επιθυμία να είναι αυτός που θα τελέσει τον γάμο του είτε στην ίδια εκκλησία ή όπου αλλού θελήσει στη Φθιώτιδα.

Στη βάπτιση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος.


Βάφτιση Μιχαήλ - Σπυρίδωνα από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών

Η ιστορία του μωρού που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό

Η οικογένεια από τη Σπερχειάδα, απέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο το δεύτερο παιδί της, ένα αγοράκι, το οποίο καθότι πρόωρο, χρειάστηκε να μείνει σε θερμοκοιτίδα για αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με το LamiaReport, το μωρό διαγνώστηκε το Μάρτιο θετικό στον κορωνοϊό. Αντίστοιχα και η μητέρα του διαπιστώθηκε ως ασθενής του Covid-19, με μόνο τον πατέρα της οικογένειας να μην εκτίθεται τελικά στον ιό.

«Και πάνω που έλεγα τι άλλο μπορεί να πάει στραβά ήρθε και αυτό... Λοιπόν εγώ και το μωρό μου βγήκαμε θετικοί στον covid 19, το πιθανότερο να κολλήσαμε μετά από νοσηλεία που είχε το μωρό» σημείωνε στις 21 Μαρτίου η μητέρα από τη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. «Μας συμβαίνει λοιπόν και αυτό και το αντιμετωπίζουμε, είμαστε σε θάλαμο υψηλής πίεσης είναι μια μικρή φυλακή, έχει έναν μόνιμο θόρυβο από απορροφητήρα, δεν επιτρέπεται να ανοίξουμε παράθυρο και κάνει πααααρα πααααρα πολύ κρύο. Εύχομαι κι ελπίζω αυτή η καραντίνα να είναι τελευταία δοκιμασία που περνάω και να πάμε γρήγορα και υγιείς πίσω στον άντρα μου και στο κοριτσάκι μου που μου λείπει ήδη πάρα πολύ!!! Be safe!» σημείωνε επίσης η μητέρα.