Ένα 9χρονο αγόρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι της οικογένειας. Το παιδί ήταν γεμάτο μελανιές και καλυμμένο με εμετό, ενώ η μητριά του κατηγορείται ότι τον βασάνισε μέχρι θανάτου. Ο 9χρονος Emrik Osuna βρέθηκε νεκρός τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, μόλις έφτασαν στο σπίτι οι διασώστες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν το αγόρι υποσιτισμένο και με εμετό να βγαίνει από το στόμα του. Αργότερα ανακηρύχθηκε νεκρός στην παιδιατρική ΜΕΘ στο Ιατρικό Κέντρο του Αγίου Λουκά. Η μητριά του, η 27χρονη Monique Osuna, κατηγορήθηκε για δολοφονία.

Ο πατέρας του αγοριού, Erik Osuna-Gutierrez, 29 ετών, κατηγορήθηκε για κακομεταχείριση παιδιού και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων. Οι δικηγόροι παρουσίασαν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το αγόρι φέρεται να υπέστη παραμέληση και «φρικτό βασανισμό» στα χέρια της μητριάς κατά τη διάρκεια της δίκης. Η 27χρονη, η οποία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, φέρεται να βασάνιζε τον Emrik κλειδώνοντάς τον σε ντουλάπα το βράδυ και τον υπέβαλε σε έντονη σωματική άσκηση ως τιμωρία.

Ο πατέρας είπε στους δικηγόρους ότι ο εννιάχρονος έτρωγε μόνο ρύζι και νερό τις εβδομάδες πριν πεθάνει. «Σε συνδυασμό με αυτή τη σωματική κακοποίηση, η κατηγορούμενη παραδέχτηκε ότι βασικά βασάνιζε το παιδί, κλείδοντάς τον σε μια μικρή ντουλάπα το βράδυ για να κοιμηθεί, παρακρατώντας φαγητό, κάνοντάς τον να κάνει σωματικές σκληρές τιμωρίες ενώ εκείνη εργαζόταν », δήλωσε η εισαγγελέας Tamara Kelly.