Στις 242.000 ευρώ ήταν η λεία των ληστών από την επίθεση στα ΑΤΜ στο εμπορικό κέντρο στην Περιβόλα.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα. Οι δράστες έφθασαν στο συγκρότημα της Περιβόλας λίγη ώρα αφότου είχε απομακρυνθεί ο υπάλληλος ιδιωτικης φύλαξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, ήταν Αλβανοί και ήταν οπλισμένοι μάλιστα χρησιμοποίησαν μια BMW για τη διαφυγή τους.

Λίγο πριν εισέλθουν στο κατάστημα έγιναν αντιληπτοί από οδηγό φορτηγού που βρισκόταν στο πάρκινγκ του μεγάλου συγκροτήματος των υπεραγορών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο οδηγός κατάφερε να ενημερώσει την Αστυνομία και να αποχωρήσει έγκαιρα από το σημείο πριν οι δράστες κινηθούν εναντίον του, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το σημείο και ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε νυχτερινή βάρδια.

Οι πέντε άνδρες, μόλις άρπαξαν τα χρήματα, εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο, αφού από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές μέσα στο Σούπερ Μάρκετ.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, όσο και στις Εθνικές οδούς Πάτρας Πύργου και Πάτρας Αθήνας, αφού πιθανό είναι οι πέντε άνδρες να διέφυγαν με το όχημά τους μέσω της Περιμετρικής οδού από την πλησιέστερη έξοδο. Πάντως αστυνομικές πηγές θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην διέφυγαν μέσω της Περιμετρικής για να αποφύγουν μπλόκα της Αστυνομίας και να κινήθηκαν προς άλλη περιοχή προκειμένου να αλλάξουν όχημα διαφυγής. 

Όλα, πάντως, δείχνουν πως πρόκειται για επαγγελματίες - κακοποιούς που δρουν με σχέδιο, οργάνωση και εμπειρία.