Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Πάτρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, προσαρμόζει τις εκδηλώσεις του, το χώρο διεξαγωγής του καθώς και το πρόγραμμα του, για να προφυλάξει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας της πόλης μας στο Φεστιβάλ «να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα "οργανωμένης απειθαρχίας" στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών!», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, σε μία μόνο ημέρα αντί για δύο, με ώρα έναρξης 8.00 μ.μ. το Σάββατο 12/9

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συναυλία- αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με τους Κώστα Θωμαΐδη  και Γιώργο Μεράτζα

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακλουθώντας τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται και για τις εκδηλώσεις του κεντρικού Φεστιβάλ:

Η πρόσβαση στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται ελεγχόμενα από τις εισόδους του σταδίου, με τις "πύλες" του Φεστιβάλ να ανοίγουν 2 ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης του προγράμματος, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής. Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, έξοδο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο Φεστιβάλ θα γίνεται θερμομέτρηση, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις.
Μέλη της ΚΝΕ θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
Αυξημένη θα είναι η διάθεση τουαλετών και νιπτήρων στους χώρους που θα διεξαχθεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα εξυπηρετούν το σύνολο του κόσμου, καθώς και η εξασφάλιση τακτικής καθαριότητας.
Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ιατρείο, με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής.