Μήνυμα για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης καθώς παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση», τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας

«Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε, επίσης, ότι επικοινώνησε με τον αδελφό του αλεξιπτωτιστή, ο οποίος ανήκει και αυτός στις Ενοπλες Δυνάμεις. «Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.