"Το Διοικητικό Συμβούλιο και η επιστημονική ομάδατου Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου μας συνεργάτη,Γρηγόρη Μπαράκου. Ο Γρηγόρης Μπαράκος με πίστη, αγάπη, συνέπεια και ανιδιοτέλεια υπηρέτησε τον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων με την ιδιότητα του Προέδρου του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείαςαπό το 1998 έως το 2019.

Η προσφορά του ανεκτίμητη!Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης καθώς με την ιδιότητα του Αντινομάρχη Υγείας και Πρόνοιας το 1997 ανέλαβε ενεργό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων και στην συστράτευσή τους για την ανάπτυξη της πρόληψης στο Νομό μας. Με το λόγο, το ήθος και το πάθος που τον διέκριναν κατάφερε μέσα από το ρόλο του Προέδρου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα,την προσήλωση στους στόχους της πρόληψης και την καλλιέργεια ενός συνεργατικού κλίματος που είχε ως αποτέλεσμα την μέγιστη ποσοτική και ποιοτική απόδοση όλου του ανθρώπινου δυναμικού.

Τον Ιανουάριο του 2020 είχαμε τη χαρά να τον τιμήσουμε και να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη συνεισφορά του και για την δημιουργική μας συμπόρευση. Δυστυχώς,ο πρόωρος θάνατός του διέκοψε βίαια την κοινή μας διαδρομή. Θα τον θυμόμαστε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε μέσα από το έργο και τη στάση μας να τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια και ελπίζουμε να απαλύνει λίγο τον πόνο τους η βαθιά εκτίμησή μας για το ήθος και το έργο του.", αναφέρει ανακοίνωση.