Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μετανάστες που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου και στην ευρύτερη περιοχή της Ακτής Δυμαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθησαν συνολικά 112 άτομα και συνελήφθησαν 7, τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά για να βρίσκονται στην χώρα.

Οι υπόλοιποι φέρεται να έχουν κάνει αίτηση στην υπηρεσία ασύλου και να περιμένουν την έγκριση για να παραμείνουν νόμιμα στην χώρα μας.

«Τα όσα γράφτηκαν ή λέγονται περί μεταφοράς τους σε κέντρα φιλοξενίας και δομές μεταναστών, είναι ψέματα» τονίζει σε δηλώσεις το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Είναι γνωστό ότι τα κέντρα αυτά και οι κλειστές δομές είναι γεμάτες από κόσμο και δεν χωρούν άλλους».

Κατά συνέπεια οι άνθρωποι αυτοί που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να μείνουν νόμιμα στην χώρα μας, θα αφεθούν σε κάποια πλατεία της Αθήνας ή σε άλλη πόλη για να έρθουν κάποια στιγμή και πάλι μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας, εκεί που θα τους οδηγήσουν τα κυκλώματα δουλεμπόρων, τάζοντας τους την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη.

«Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι αυτές οι αστυνομικές επιχειρήσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου και για λόγους εντυπώσεων» προσθέτει ο κ. Παπαγεωργίου. Και υπάρχει μία ακόμα πτυχή του όλου θέματος.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι παίρνοντας την ασυλία, περιμένοντας μετά από τόσους και τόσους μήνες, που θα μείνουν στη συνέχεια; Στα πρώην εργοστάσια, μαζί με τα ποντίκια, στις τρώγλες, κάτω από άθλιες συνθήκες;

Ή μήπως θα είναι έτοιμοι για να βγουν στην αγορά εργασίας και να προσαρμοστούν με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, με το κράτος να τους ωθεί για να μπουν σε μία άγνωστη (και ίσως εχθρική) για αυτούς "ζούγκλα"; Ρητορικό το ερώτημα.