Σε ορεινό όγκο πάνω από το Σοφικό στην Κορινθία έχει περιοριστεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα. Οι δυνατοί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων. Δείτε εικόνες από τη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά κοντά στο Σοφικό στην Κορινθία ξέσπασε στις 02:50 τα ξημερώματα και πολύ γρήγορα δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν τρεις οικισμοί αλλά κι ένα μοναστήρι, ενώ οι κάτοικοι από το χωριό Κόρφος (περίπου 2.000 άνθρωποι) έφυγαν από τα σπίτια τους και κατέβηκαν στην παραλία.
Η φωτιά πάνω από το Σοφικό ήταν μεγάλη και γι’ αυτό η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και επί τόπου βρίσκονται 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Νωρίς το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε ορεινό όγκο πάνω από το Σοφικό, σε δύσβατη περιοχή. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση με πεύκα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.