Το νέο Notam στους Ρώσους επισκέπτες και το πράσινο φως για την έλευση τους στην χώρα, εφόσον έχουν στα χέρια τους επιβεβαιωμένο αρνητικό τεστ, δεν αφορά το αεροδρόμιο του Αράξου, κατά συνέπεια δύσκολα θα αλλάξει κάτι για την Δυτική Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία που δόθηκε η έλευση των Ρώσων τουριστών με το αρνητικό τεστ στο χέρι επιτρέπεται μόνο για τα αεροδρόμια του Ελευθερίου Βενιζέλου, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. 

Ο Άραξος εξαιρέθηκε γιατί θεωρείται από τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια που δεν έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί σε όλη αυτή την διαδικασία που απαιτεί το νέο Notam. 

Η καλοκαιρινή σεζόν όπως έχει γράψει το patrasevents.gr έχει λήξει και το ενδιαφέρον για κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής είναι σχεδόν μηδενικό για τον Σεπτέμβριο.

Ο κορωνοϊός και η απώλεια των Ρώσων αποδείχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου και γενικότερα για τον τουρισμό της περιοχής.

Τα περασμένα χρόνια τις αντίστοιχες περιόδους, όταν δηλαδή τελείωνε το καλοκαίρι και μπαίναμε στον Σεπτέμβρη, οι Ρώσοι και οι τουρίστες από τις χώρες της Βαλτικής ήταν που κρατούσαν τα ξενοδοχεία ανοικτά.

Βλέπετε τους αρέσει να έρχονται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Αν το πράσινο φως για τους Ρώσους ίσχυε και για το αεροδρόμιο του Αράξου, ίσως να έφερνε ορισμένους τουρίστες, όμως από την άλλη ίσως να έφερνε και τη διασπορά στην περιοχή με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.