Νέο ξεκίνημα για τη Δημοτική Τηλεόραση TV 100 της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τον μακροβιότερο μη κρατικό τηλεοπτικό σταθμό εν λειτουργία στην Ελλάδα, με 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Το νέο κεντρικό moto, «Κοίτα ψηλά!», αποτελεί προτροπή που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100, του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100 και του μουσικού – εθελοντικού ραδιοφώνου FM100,6.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα νέα λογότυπα των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και το νέο μουσικό σήμα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100.

Το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα -που θ΄ ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες- θα βασίζεται στην ανανέωση του ύφους και της νέας εικόνας των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί βασικό στόχος της δημοτικής Αρχής του κ.Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου κ.Γιάννη Κεσόπουλου.


TV100 - FM100 (κοίτα ψηλά)

Ιστορικό
Η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1988, ωστόσο ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε «σπάσει» το κρατικό μονοπώλιο στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με απόφαση του τότε δημάρχου της πόλης Σωτήρη Κούβελα.

Αρχικά το «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100» εξέπεμψε στις 3 Σεπτεμβρίου 1987, αποτελώντας τον πρώτο μη κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό στην ελληνική περιφέρεια.

Ακολούθησε στις αρχές του 1988, η αναμετάδοση –μέσω επίγειας αναλογικής εκπομπής- για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας 11 ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια, ενώ έθεσε σε λειτουργία και το νεανικό «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 101.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1989, εξέπεμψε σήμα ο πρώτος μη κρατικός τηλεοπτικός σταθμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η «Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100». Αν και το γεγονός αρχικά προκάλεσε εντάσεις, καθώς η τότε κυβέρνηση αντέδρασε με βίαιο τρόπο και χρησιμοποίησε δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλει τη λειτουργία του, η συνέχεια ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό έως σήμερα.

Η TV100 εκπέμπει ψηφιακά στην Κεντρική Μακεδονία και μεταδίδεται πανελλαδικά μέσω της πλατφόρμας του OTE TV.
Ο FM100 εκπέμπει στο νομό Θεσσαλονίκης, διατηρώντας το χαρακτήρα ενός αμιγώς ενημερωτικού τοπικού ραδιοφώνου, που αφουγκράζεται την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο FM 100.6 από το 2011 μετεξελίχθηκε σε εθελοντικό ραδιόφωνο, ανοίγοντας τα μικρόφωνά του σε μαθητές, φοιτητές, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς και ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr