Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ άνοιξε και στην Πάτρα οι ενδιαφερόμενοι που συγκεντρώνουν τους όρους για να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους είναι χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια τα νοικοκυριά που οι αιτήσεις τους είχαν εγκριθεί και είχαν συμπεριληφθεί σε αυτό ήταν πάνω από 20.000.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ανάμεσα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου είναι αυτοί που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο αυξάνεται και στην Πάτρα έχει ξεπεράσει πλέον τους 15 με 17 χιλιάδες, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι οι καταναλωτές της αχαϊκής πρωτεύουσας θα είναι από τους πρώτους ενδιαφερόμενους για το ΚΟΕ.

Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ αυτή τη φορά, η Πάτρα είναι μία από τις πρώτες πόλεις στη λίστα, της οποίας οι καταναλωτές χρωστούν χρήματα στην επιχείρηση και έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό πληρώνοντας τις δόσεις τους.

Το ΚΟΕ είναι γεγονός ότι έχει διευκολύνει χιλιάδες νοικοκυριά της Πάτρας στο να έχουν ρεύμα, όμως από την άλλη χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού αν ξεπεράσει κανείς τις κιλοβατόρες που προβλέπονται τότε το πάγιο διπλασιάζεται σχεδόν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αιτήσεις για το ΚΟΕ γίνονται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και το κριτήριο για να είναι κανείς δικαιούχος είναι η φορολογική δήλωση του 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019).

Θυμίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες έρχεται στα νοικοκυριά το "ραβασάκι" της ΔΕΗ για τους εξοφλητικούς λογαριασμούς.