Με την θεατρική παράσταση «ΡΑΣΥ 75133», συνεχίζεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης μας».

Η παράσταση περιλαμβάνει σκηνική δράση, η σύνθεση της οποία έγινε και στη διάρκεια χοροθεραπευτικών συναντήσεων, σε διάστημα δυο μηνών, με την «Ομάδα γυναικών - ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας».

Στην περίοδο του lock down ο πληθυσμός αυτός (ομάδα με υποκείμενα νοσήματα), βίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το φόβο. Το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, το φόβο του θανάτου, επαυξημένος στις μέρες του lock down , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δυο γυναίκες συναντιούνται κάθε τρία χρόνια και παίζουν ένα παιχνίδι. Ρωτά η μια απαντά η άλλη, ρωτά η δεύτερη, απαντά η πρώτη … . Αυστηροί κανόνες είναι η σειρά και η αλήθεια των απαντήσεων. Η μία γυναίκα είναι ογκολογική ασθενής, όμως όταν είναι έτοιμη να μιλήσει για την ασθένειά της, η άλλη σπάει τους κανόνες και γι’ αυτό αποχωρεί. Απομένει μόνη η καρκινοπαθής γυναίκα σε ένα σπαρακτικό μονόλογο που αφορά στη μάχης της με τον Καρκίνο.

Συντελεστές: Σκηνοθέτης/χορογράφος Μάρω Γαλάνη, Σύμβουλος Δραματουργίας/Βοηθός Σκηνοθέτη Γιάννα Ροιλού

Ηθοποιοί: Λαμπρινή Ζώτου, Ιωάννα Στεφανάτου Μουσικός – Διδασκαλία τραγουδιού Αρετή Μίγγου

Φωτιστής Γιάννης Αναστασόπουλος Σκηνογράφος Δέσποινα Κολοκοτσά

Συμμετέχουν:

Οι γυναίκες από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας με μαρτυρίες ζωής: Μαρία Ζολώτα, Ιωάννα Γκιτζίρη, Ειρήνη Λαγογιάννη, Ελένη Σανίδα

Οι γυναίκες από την DERIDAncetheatre Ensemble 40+: Εύη Αποστολοπούλου, Woula Δουλουκιτάκη, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Ανθή Καρατράντου, Νατάσσα Κατσουλιέρη, Δέσποινα Κολοκοτσά, Μαρία Κομπατσιάρη, Μαρία Λαμπρίδου

Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται 45' πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Είσοδος ελεύθερη.