Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας –αρμόδιο για τα θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο.

Τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα σχετικά με την προστασία των φιλοξενούμενων από τη μετάδοση του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στις κλειστές, προνοιακές δομές που λειτουργούν στην Δυτική Ελλάδα. 

«Είμαστε εδώ προκειμένου να συζητήσουμε για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είτε αφορούν ηλικιωμένους, είτε χρόνια πάσχοντες, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και σε ενεργή σε θέματα παιδικής προστασίας. Συνεχίζουμε την θετική και αποτελεσματική συνεργασία που εδώ και μήνες έχουμε ξεκινήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κ. Μηχαηλίδου.  

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε διεξοδικά την υφυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διάθεση υγειονομικού υλικού στις υπηρεσίες και τις προνοιακές δομές, για τη διαρκή ενημέρωση που αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και τους ελέγχους που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. 

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η δημόσια υγεία. Η πανδημία και ο κορωνοϊος μας υποχρεώνουν όλους στην λήψη μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής. Εκεί όμως που χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, και γενικά οι ευπαθείς ομάδες πολιτών. Δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας, είναι και απόδειξη του σεβασμού και του πολιτισμού μας απέναντι στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αγάπη και την προσοχή μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.