Σήμερα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρχουν από την πρώτη μέρα οι μάσκες στα σχολεία, διαβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σήμερα θα υπάρξουν οι προσωρινοί ανάδοχοι θα γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες που χρειάζονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη των ανάδοχων. «Μέσα σε 14 μέρες το κράτος λύνει το θέμα, μετά από υπόδειξη των ειδικών πρώτη φορά γίνεται αυτό… Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας του ελληνικού κράτους» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι διατέθηκαν στην ΚΕΔΕ περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια μασκών και υπογράμμισε ότι μέλημα όλων είναι η ασφάλεια των παιδιών. «Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών, η μάσκα είναι το απόλυτο εργαλείο που προστατεύει στις δύσκολες ημέρες του κορωνοΐου, φροντίζουμε να διατεθεί δωρεάν για όλα τα παιδιά... Υπάρχει συνευθύνη της αυτοδιοίκησης, έχουμε εξηγήσει στους κυρίους της αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα και εκτιμώ ότι γίνονται τα πάντα», σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.