Στο επίκεντρο των βρετανικών Μέσων είναι η υπόθεση της 60χρονης Κλερ Γκλάτμαν που τραυματίστηκε θανάσιμα το πρωί της Δευτέρας από την προπέλα ταχύπλοου, ενώ κολυμπούσε στα ανοιχτά των ακτών της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αστυνομία «εξέτασε το ταχύπλοο εκατομμυριούχου» καθώς η έρευνα για τα αίτια του θανάτου της άτυχης Βρετανίδας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για τον διαχειριστή hedge fund Ρομπ Λούκας, 58 ετών, ο όποίος μαζί με τον 18χρονο γιο του και την 22χρονη κόρη του, ανακρίθηκαν ως πιθανοί μάρτυρες από τους αξιωματικούς.

Η Γκλάτμαν, σύζυγος πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα ακινήτων, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από ένα σκάφος ενώ βρισκόταν στη θάλασσα ανοιχτά της παραλίας Αυλάκι, υπενθυμίζει η Daily Mail, σημειώνοντας ότι το σώμα της αφού ανασύρθηκε από το νερό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η σορός αναγνωρίστηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας.

Το ταχύπλοο που πιστεύεται ότι έχει εμπλακεί στο δυστύχημα -όχι του Λούκας – βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μία κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε σε μία τοπική μαρίνα για ιατροδικαστική έρευνα.


Το σκάφος του κ. Λούκας και των παιδιών του, που φέρεται να διατηρεί σπίτι στην Κέρκυρα, επιθεωρήθηκε από την αστυνομία. Εξετάστηκε επίσης και ένα άλλο σκάφος, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε ντόπιο που ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να διασώσει την Γκλάτμαν.


Σύμφωνα με την Daily Mail ωστόσο, οι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να ελέγξουν και άλλα σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή όταν συνέβη η τραγωδία και να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους.

Πηγές που μίλησαν στη Sun ισχυρίστηκαν ότι η οικογένεια Λούκας ήταν με το σκάφος της σε άλλο μέρος της Κέρκυρας τη στιγμή του δυστυχήματος και δεν εμπλέκονται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις δεν αποτελούν μέρος των ερευνών της αστυνομίας και βοήθησαν τους αξιωματικούς ως πιθανοί μάρτυρες.

Η Γκλάτμαν, από το Βόρειο Γιορκσάιρ, ήταν σε διακοπές με τον σύζυγό της, 63 ετών, και την μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της. Έχει επίσης δύο γιους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τραύματα στον στον αριστερό καρπό, το χέρι, το στήθος, τη λεκάνη και το άνω δεξί πόδι, που οδήγησαν σε εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Ο ίδιος τόνισε ότι τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που ακόμα και να κάποιος κατάφερνε να την ανασύρει από το νερό, δεν θα μπορούσε να την αναζωογονήσει. Το θύμα εξέπνευσε λίγο αφού υπέστη τους σοβαρούς τραυματισμούς.