Γεμάτες από κόσμο είναι οι παραλίες γύρω από την Πάτρα όλες αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με πολλούς, η Πάτρα δεν έμεινε άδεια ούτε τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι από τους Πατρινούς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάνε κάπου διακοπές.

Έτσι περιορίστηκαν σε κοντινές αποδράσεις σε τοπικά παραθεριστικά θέρετρα. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ακόμα και τις ημέρες του Αυγούστου οι παραλίες της Αιγιαλείας, της Δυτικής Αχαΐας, της Ηλείας, αλλά και της Ναυπακτίας είχαν αρκετό κόσμο.

Ακόμα περισσότερο κόσμο για την εποχή έχουν οι κοντινές παραλίες της Πάτρας, η Πλαζ, το Ρίο, τα Βραχνέικα και τα Καμίνια, κάτι που δείχνει ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη για πολλούς από εμάς.

Θέλετε να προεκτείνουμε κάπως τη σκέψη μας; Σύμφωνα με αρκετούς εκεί κρύβεται και το «μυστικό» της σταθερότητας που δείχνει ο νομός και η περιοχή σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού.

Μη έχοντας χρήματα για να πάμε διακοπές αποφύγαμε τις εσωτερικές μετακινήσεις, άρα και τη διασπορά του κορωνοϊού που παρατηρήθηκε σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Οπότε ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει μέχρι ώρας έξαρση του κορωνοϊού έχει να κάνει με τη γενικότερη εσωστρέφεια που χαρακτήρισε το καλοκαίρι στην Αχαΐα.

Δεν ήρθαν ούτε ξένοι τουρίστες στην περιοχή, ούτε όμως γίναμε και εμείς τουρίστες. Κάπως έτσι για την ώρα νικάμε τον κορωνοϊό. Μένει τώρα να νικήσουμε και τη φτώχεια μας…