Στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στήνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σήμερα (Τρίτη) στις 9.30 το βράδυ, την «μεγάλη οθόνη» για να προβάλει στον πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου τον «Μικρό Πρίγκιπα».

Πρόκειται για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη, από τον Μαρκ Οσμπορν,  ενός εμβληματικού βιβλίου του Αντουάν Σαιντ-Εξιπερί . Τη μουσική υπογράφει ο Χανς Ζίμερ.

Η ταινία  (animation)  είναι παραγωγή του 2015, προϊόν συμπαραγωγής από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο

Η ταινία

Ένα τολμηρό, ταλαντούχο και γεμάτο περιέργεια κοριτσάκι ζει με την εξίσου ταλαντούχα, αλλά υπερεκτιμημένη μητέρα του. Όταν μετακομίζουν σε νέα γειτονιά, το κορίτσι γνωρίζει τον εκκεντρικό και δύστροπο γείτονα της, τον «αεροπόρο». Εκεί, μαθαίνει για την ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα», όπου ένας πιλότος πέφτει στην έρημο και συναντάει έναν μικρό πρίγκιπα από κάποιον μακρινό πλανήτη. Αυτή η ιστορία θα ενώσει το κορίτσι και τον αεροπόρο και μαζί θα ζήσουν μια απίθανη περιπέτεια.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του 48ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγυιά και  την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο 21ο Δημοτικό Σχολείου (Ταραμπούρα).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΣΟΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Κατηγορία: Animation (οικογενειακή) 

Έτος Παραγωγής: 2015

Χώρα παραγωγής: Γαλλία - Ιταλία - Βέλγιο               

Διάρκεια: 108‘

Χρώμα: Έγχρωμο

IMDB: 7.7

Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν