Λίγα 24ωρα πριν βρεθεί στη σκηνή του Ηρωδείου, η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε στο «φλΕΡΤ» για την απόφαση να αντιμετωπίσει σκηνικά την Μαρία Κάλλας!

Μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ, η Ιταλίδα καλλονή αναφέρθηκε στη… μοναδικότητα του να υποδύεται τη Μαρία Κάλλας, τη λατρεία της για την Ελλάδα την οποία νιώθει «σαν στο σπίτι της» και τη δυσκολία να μεταφερθεί από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή του θεάτρου.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούμε με την Μαρία Κάλλας, επειδή εκείνη ήταν μια μεγάλη γυναικεία προσωπικότητα και εξαιρετική καλλιτέχνης. Είμαι πολύ προσεκτική, την προσεγγίζω διότι την σέβομαι τόσο πολύ» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μόνικα Μπελούτσι. «Θεωρώ ότι ο Tom Volf με επέλεξε επειδή είναι αυτότο μεσογειακό κομμάτι της προσωπικότητας μου που με κάνει να την θυμίζω».

«Θεωρούσα ότι είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία και στη δουλειά μας πάντα ψάχνουμε την πρόκληση» πρόσθεσε με ειλικρίνεια η γνωστή ηθοποιός για την απόφαση να καταπιαστεί με την Μαρία Κάλλας στη σκηνή.

Όσον αφορά, δε, την Ελλάδα, η Μόνικα Μπελούτσι πρόδωσε με χαμόγελο πως «αγαπάω την Ελλάδα! Δεν ξέρω γιατί αλλά, όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν στο σπίτι μου και ίσως να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι παίζω την Μαρία Κάλλας. Ήταν Ελληνίδα και ίσως να ήταν η κουλτούρα μας και η όλη σχέση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Νομίζω ότι είμαι η «κόρη» αυτών των δυο πολιτισμών.