Ένα σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το NYPD. Στο βίντεο κατεγράφη η προσπάθεια ενός άνδρα να βιάσει μια 25χρονη σε αποβάθρα του Μετρό της πόλης.

Οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ταυτοποίησαν, εντόπισαν, κυνήγησαν και τελικά συνέλαβαν τον Τζόσε Ρέγιες, κάτοικο του Μπρονξ, χθες το μεσημέρι. Ο νεαρός άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της επίθεσης και της παρενόχλησης.

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ροντέν Χάρισον, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου του NYPD για να αναγνωρίσει τον δράστη, το πρόσωπο του οποίου είχε καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας και περαστικών.

Το πρόγραμμα ταίριαξε την εικόνα του δράστη με το πρόσωπο του Ρέγιες, από μια εικόνα που υπήρχε στο αρχείο, λόγω παλαιότερες σύλληψής του.

Το θύμα, η 25χρονη γυανίκα, κατέθεσε ότι περίμενε το τρένο, όταν ο άνδρας που αργότερα ταυτοποιήθηκε ως ο Ρέγιες, της επιτέθηκε, πλησιάζοντάς την και πετώντας την στο έδαφος.

«Στη συνέχεια, έπεσε επάνω της και προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά σταμάτησε όταν σχηματίστηκε πλήθος περαστικών γύρω του», δήλωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Δείτε το βίντεο εδώ.