Ξεκίνησε όπως φαίνεται από την περασμένη Παρασκευή, όταν και ανακοινώθηκαν οι βάσεις, δειλά – δειλά το ενδιαφέρον για την φοιτητική κατοικία στην Πάτρα, με πρωτοετείς κυρίως φοιτητές να έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα μαζί με τους γονείς τους, ψάχνοντας το ιδανικό διαμέρισμα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον αυτό κινείται μέχρι ώρας σε πολύ μικρότερο βαθμό από τα προηγούμενα χρόνια, παρόλο που βρισκόμαστε στη χρονική περίοδο που το σαφάρι για την αναζήτηση της κατάλληλης φοιτητικής κατοικίας, είναι στην κορύφωσή του.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες ακινήτων και την κτηματομεσιτική αγορά, αφού το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια ένδειξη που να δείχνει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Κυριακής Αθανασιάδη που μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: «Το ενδιαφέρον είναι αρκετά πιο μικρό από τα προηγούμενα χρόνια.

Η μείωση του ενδιαφέροντος έχει να κάνει με τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά και με το ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που θα έρθουν στην Πάτρα θα είναι ακόμα λιγότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Οι οικογένειες θέλουν το παιδί τους κοντά και για αυτό οι υποψήφιοι άλλων πόλεων που επέλεξαν την Πάτρα για τις σπουδές τους μειώθηκαν».

Η τάση αυτή πρόκειται έτσι να αυξήσει ακόμα περισσότερο την προσφορά, με τη ζήτηση την ίδια στιγμή να μειώνεται.


Το ενδιαφέρον των φοιτητών και των γονέων που έρχονται για να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα στην Πάτρα εστιάζεται για ακόμα μία χρονιά κυρίως στις περιοχές του κέντρου και σε αυτές που είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Αγία Σοφίας, Ανθούπολη κτλ).

«Φέτος εξαιτίας και της μείωσης η προσφορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ για τους φοιτητές» τονίζει η κ. Αθανασιάδη. «Οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούν να βρουν τα διαμερίσματα που θεωρούν κατάλληλα για αυτούς, σε όλες τις περιοχές της Πάτρας και σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την παλαιότητα του διαμερίσματος και της πολυκατοικίας, το μέγεθος του ακινήτου και φυσικά την περιοχή που βρίσκεται, με τα ακριβότερα να βρίσκονται κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.