Η επανεκκίνηση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας 2020, έγινε με τους καλύτερους οιωνούς, με τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου να περιλαμβάνει μουσική, χορό και θέατρο από το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Καλλιτεχνικών σχημάτων στο «Θέατρο Κρήνης» συνεχίστηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου με μια παράσταση βγαλμένη από τα παλιά αλλά προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, από τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων. Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου έχοντας μια ξεχωριστεί πορεία στα χορευτικά δρώμενα και αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του, παρουσίασε  παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς καθώς και χορογραφίες.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης», η οποία έχει ως στόχο να μας φέρει το κοινό σε επαφή με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες της Πάτρας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Αυγούστου (η πρώτη στις 20:30 και η δεύτερη στις 22:30) στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου, δύο παραστάσεις . Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την stand up  κωμωδία «Δεν είμαστε κουραμπιέδες!» εμπνευσμένη από τα έργα του Δανιήλ Χαρμς σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ο «κύκλος» του τριημέρου των εκδηλώσεων «έκλεισε» την Κυριακή 30 Αυγούστου, στο αίθριο του Παλιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 21:30, με την μουσικοθεατρική παράσταση «Ελcin+», ένα ποτ πουρί τραγουδιών και διάσημων σκηνών από αγαπημένες ταινίες και ατάκες του Ελληνικού Κινηματογράφου  που έχουν εντυπωθεί στο μυαλό μας στο πέρασμα των δεκαετιών, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κολλυροπούλου και Μαρίας Καραμάνη.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος ήταν με δωρεάν κάρτες εισόδου οι οποίες αντιστοιχούσαν στον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών.