Κακά τα μαντάτα από τις θέσεις των vouchers στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Αρκετές οικογένειες που έκαναν αίτηση για τα vouchers σε διάφορες δομές του Κοινωνικού Οργανισμού μένουν από έξω, έστω και αν ήταν δικαιούχοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς οι θέσεις έχουν λιγοστέψει αρκετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ, στην Πάτρα έγιναν συνολικά 8.500 αιτήσεις για τα προγράμματα vouchers, εκ των οποίων ένας αριθμός που φτάνει τις 3.000 μένει από έξω.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ένα σημαντικό ποσοστό των 3.000 αιτούντων που μένουν εκτός, είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων, όμως οι θέσεις δεν επαρκούν.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τουλγαρίδη, εντοπίζεται στις δημοτικές δομές των ΚΔΑΠ, αλλά και των ΚΔΑΠ – ΑμεΑ, όπου εκεί ο αριθμός των αιτούντων που μένουν εκτός θα είναι μεγάλος.

«Ακόμα η ΕΕΤΑΑ δεν μας έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των όσων μένουν εκτός από κάθε δημοτική δομή ξεχωριστά. Μας έχει δώσει μόνο το σύνολο.

Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα ΚΔΑΠ, με εκατοντάδες αιτούντες να μένουν εκτός, κυρίως λόγω της αύξηση του αριθμού των ΚΔΑΠ στον ιδιωτικό τομέα».

Θέμα θα υπάρξει και στο τομέα των βρεφών και των βρεφονηπιακών σταθμών όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε ακόμα και δικαιούχους να μένουν εκτός, ενώ και στους παιδικούς σταθμούς οι θέσεις λόγω του περιορισμού του 70% των δυνατοτήτων της κάθε δομής, θα είναι λιγότερες.

Μοναδικός τρόπος για να αυξηθούν αυτές οι θέσεις και να μη μείνουν οικογένειες και παιδιά εκτός, είναι η αύξηση των κονδυλίων από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου, με νέα προγράμματα.