Καταλυτική φαίνεται ότι είναι η επέμβαση της Αστυνομίας στο να σταματήσουν οι κόντρες στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αλισσού.

Το βράδυ της Κυριακής η συνεχής παρουσία ανδρών της Αστυνομίας στα φανάρια της περιοχής, στο σημείο δηλαδή που οι νεαροί μηχανόβιοι δίνουν το ραντεβού για την εκκίνηση, λειτούργησε αποτρεπτικά. Έτσι, οι κόντρες που γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή, αυτή τη φορά δεν έγιναν.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι κόντρες των νεαρών που μετέτρεπαν ένα μεγάλο τμήμα της Πατρών Πύργου, από τον Αλισσό έως τον κόμβο της Κάτω Αχαΐας σε αυτοσχέδια πίστα, γίνονταν σε καθημερινή βάση.

Οι νεαροί που μαζεύονταν το περασμένο διάστημα από τις 12 και μετά, ήταν αρκετοί και ο κίνδυνος ατυχήματος μεγάλος. Η Πατρών Πύργου είναι από μόνη της επικίνδυνη και το χόμπι αυτό, την κάνει ακόμα χειρότερη.

Μένει να δούμε αν οι επεμβάσεις της Αστυνομίας συνεχιστούν, αλλά και το τι θα γίνει με την άλλη αυτοσχέδια πίστα που βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, αυτή της Ελευθερίου Βενιζέλου που αποτελεί ένα ακόμα στέκι των μηχανόβιων που αρέσκονται στο να επιδίδονται σε κόντρες.