Ο Θανάσης Κουρλαμπάς ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που δεν τους χαρίστηκε τίποτα και πίσω από κάθε ρόλο τους κρύβεται αρκετή δουλειά.

Ο ηθοποιός με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης του έκανε τον απολογισμό του και πώς το διαχειρίστηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την αρχή της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου, πέρα από τις μεταγλωττίσεις, έχεις καταπιαστεί με πολλά και ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Κάνε μας έναν σύντομο απολογισμό...

«Η φετινή χρονιά ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή γιατί έπαιζα σε τρία πολύ αγαπημένα θεατρικά έργα. Ήμουν για πέμπτη χρονιά στην παράσταση «Οι 12 ένορκοι», παρουσιάσαμε εκ νέου την παιδική παράσταση «Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία» και με τον Γιώργο Γαλίτη επαναλάβαμε το σπουδαίο έργο «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς». Και τα τρία έργα ήταν σε διασκευή - σκηνοθεσία της Κωνσταντίνος Νικολαΐδη. Ακόμα, τηλεοπτικό, συμμετείχα στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες». Ήταν μία γεμάτη χρονιά, την οποία όμως «χτύπησε» η έλευση της πανδημίας που μας αναστάτωσε, μας διέλυσε και τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γιο την επόμενη χρονιά»

Αλήθεια, πώς διαχειρίστηκες αυτή την κατάσταση;

«Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και εγώ με τη σύζυγο μου και τα παιδιά μας κλειστήκαμε στο σπίτι μας και φροντίσαμε τον εαυτό μας όσο μπορούσαμε καλύτερα. Ήταν μεγάλο σοκ να μένεις κλεισμένος σε ένα σπίτι, να παρακολουθείς τις ειδήσεις, να έχεις ένα αόρατο χέρι φόβου, την οικονομική δυσπραγία και την άγνοια για το τι θα συμβεί με τη δουλειά σου».

Είχες κλείσει κάποια δουλειά για το καλοκαίρι, η οποία ακυρώθηκε εξαιτίας των εξειδικευμένων μέτρων;

«Ήταν να συμμετάσχω στην καλοκαιρινή περιοδεία του έργου «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και παραγωγή των αδελφών Τάγαρη, αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού. Εν μέσω καλοκαιριού, όμως είχα την τύχη και τη χαρά να δεχθώ τηλεφώνημα από τα Αθηναϊκά θέατρα, και συγκεκριμένα από την Έλενα Κούρκουλα και τον Σταμάτη Φασουλή, για να συμμετάσχω στο υπέροχο έργο της Πασμίνα Ρεζά «ΑΡΤ». Εκεί, βρίσκομαι με τους σπουδαίους συνεργάτες Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Θανάση Τσαλταμπάση».

Τι πραγματεύεται το έργο;

«Το έργο έχει στο επίκεντρο τη φιλία τριών αντρών, οι οποίοι με αφορμή την αγορά ενός λευκού πίνακα συγκρούονται και ανταλλάσσουν κουβέντες που έχουν σαν αποτέλεσμα ο ένας να πληγώνει τον άλλον, Σχεδόν διαλύεται η φιλία τους. Ωστόσο, όταν πρυτανεύει το συναίσθημα και κάπως η λογική, αποδεικνύεται πως οτιδήποτε έχει κόλα θεμέλια αντέχει στις συγκρούσεις. Ξέ¬ρεις, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή μας», λέει ο ίδιος στο mytv.