Ο Κώστας Τσιμίκας -που έμεινε στον πάγκο- δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο με την Λίβερπουλ, καθώς οι Reds ηττήθηκαν στα πέναλτι 5-4 (1-1 κανονική διάρκεια) από την Αρσεναλ στο Γουέμπλεϊ για το Community Shield.

Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 13', όταν ο Σακά άλλαξε εξαιρετικά παιχνίδι από τα δεξιά προς τα αριστερά και ο Γκαμπονέζος εκτέλεσε με εξαιρετικό πλασέ τον Αλισον. Η δεξιά πλευρά άμυνας της Λίβερπουλ είχε πολλά προβλήματα λόγω της απουσίας του Αλεξάντερ Αρνολντ. Ο Ομπαμεγιάνγκ πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε αλά Black Panther αποτίοντας φόρο τιμής στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Στην επανάληψη, ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε στο παιχνίδι όλα τα επιθετικά του όπλα και εν τέλει η ομάδα του έφτασε στην ισοφάριση στο 73' με τον Τακούμι Μιναμίνο που συνεργάστηκε άψογα με τον Μοχάμεντ Σάλαχ. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και βάσει κανονισμών το παιχνίδι οδηγήθηκε απευθείας στα πέναλτι.

Στην... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, μοιραίος για την Λίβερπουλ ήταν ο νεαρός Ράιαν Μπρούστερ ο οποίος στο τρίτο πέναλτι των Reds σημάδεψε δοκάρι. Το τρόπαιο χάρισε στην ομάδα του ο Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος ανέλαβε την πέμπτη και καθοριστικότερη εκτέλεση και δεν αστόχησε.