Συστατικά
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρέματος
  • 2/3 φλιτζάνια βουτυρόγαλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνια τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτεις και χτυπάς τα αβγά ένα τη φορά. Ρίχνεις τις μπανάνες σε φέτες.
  • Προσθέτεις το μείγμα στο μικρό μπολ και το βουτυρόγαλα.
  • Πασπαλίζεις με το τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύεις με μία σπάτουλα.
  • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
  • Ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, το τοποθετείς σε μία πετσέτα, για να «στεγνώσει».
  • Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr