Υλικά

  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 1 λίτρο νερό (με το μάτι)
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας εξυπηρετεί. Βάζουμε στο ταψι και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα
  • Ρίχνουμε το νερό στο ταψί, όσο χρειαστεί λίγο πριν σκεπάσει τις πατάτες. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε να έχουμε μαλακώσει οι πατάτες και να έχουν πιει το νεράκι τους

Πηγή: iefimerida.gr