Το πρωί της Παρασκευής, ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 και χιλιάδες υποψήφιοι είδαν το όνομά τους να... εισάγεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε και τη Λουκία - Μαρία Μαλαγκονιάρη, η οποία εργάστηκε σκληρά για να πετύχει το στόχο της και να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε.

Η 18χρονη κοπέλα εκπλήρωσε το όνειρό της και μπήκε πρώτη (με το νέο σύστημα Γενικών Λυκείων) στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, έχοντας συγκεντρώσει 18.825 μόρια.

"Η Ιατρική ήταν το όνειρό μου ως επιστήμη που συνδυάζει τον αλτρουισμό με την έρευνα και την καινοτομία και φυσικά νιώθω πολύ ευτυχισμένη που πέτυχα τον στόχο μου. Ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες των φετινών Πανελληνίων ήταν αναντίρρητα μια πρόκληση", δηλώνει μιλώντας στο patrasevents.gr.


H προετοιμασία της Λουκίας - Μαρίας, συνέπεσε με την εμφάνιση του κορωνοϊού και τον περιορισμό των πολιτών στα σπίτια τους, λόγω της εξάπλωσης του ιού. Όπως αναφέρει για εκείνο το χρονικό διάστημα: "Ο καιρός της καραντίνας αν και προσέφερε επιπλέον χρόνο που είναι πάντα πολύτιμος, σίγουρα προκάλεσε και μια αποδιοργάνωση από το καθορισμένο πρόγραμμα και την ρουτίνα των μαθημάτων. Εκεί εξάλλου κρίθηκε και η τελική επιτυχία των μαθητών, στον τρόπο που αξιοποίησαν το χρόνο που τους δόθηκε".

Όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, η νεαρή κοπέλα δεν αποδιοργανώθηκε καθόλου από τα νέα δεδομένα και με πίστη στο στόχο που είχε θέσει, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία της.

Τέλος, σαν μία μαθήτρια που έζησε την εμπειρία των Πανελλαδικών, πιστεύει ότι οφείλει να δώσει μία συμβουλή στους μελλοντικούς υποψήφιους: "Η συμβουλή που θα τους έδινα, είναι πως το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από τη συνολική τους πορεία σε όλη τη διάρκεια της 12ετους εκπαίδευσης τους και όχι όπως συχνά πιστεύουν στον αγώνα μιας μόνο χρονιάς. Συστηματικό διάβασμα, ποιοτικό, με επαρκή ξεκούραση, μέτρο στη ζωή τους και η επιτυχία είναι δική τους".