Ένα υπεραυτοκίνητο 1.000 ίππων εξελίσσει η Τoyota.

Η ιαπωνική φίρμα θα επιδιώξει να εισέλθει στην κατηγορία των ισχυρότερων αυτοκινήτων του πλανήτη, με μια νέα πρόταση που θα δανείζεται στοιχεία από αγωνιστικά οχήματα.

Η αρχή έγινε πριν δύο χρόνια περίπου με την αποκάλυψη του GR Super Sport Concept. Το συγκεκριμένο εικονιζόμενο πρωτότυπο είχε σαν βάση το αγωνιστικό όχημα της Toyota στον αγώνα αντοχής Le Mans, το Prototype TS050 Hybrid, και εφοδιαζόταν με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ V6 2,4 λίτρων το οποίο, σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα, είχε ιπποδύναμη κοντά στους 1.000 ίππους.

Παρόλο που η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει κάτι νέο, διέρρευσαν πρόσφατα οι πατέντες σχετικά με το εν λόγω μοντέλο κάτι που δείχνουν πως πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψής του, όπως αναφέρει το iefimerida.

Συνολικά περιμένουμε ένα εντυπωσιακό εξωτερικό τμήμα, με αγωνιστικό DNA και τεχνολογία που θα προέρχεται απευθείας από τους αγώνες αντοχής. Τέλος, να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η παρουσίαση του hypercar της Toyota αναμένεται στα τέλη του 2020 και η παραγωγή του θα περιοριστεί πιθανότατα στις 20 μονάδες.