Πάνω από 15 παραβάσεις διαπίστωσαν τα κλιμάκια και οι ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας στους έλεγχους που έκαναν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή το τελευταίο επταήμερο.

Οι έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και κυρίως τη χρήση της μάσκας, αλλά και τις αποστάσεις ασφαλείας, σε εμπορικά μαγαζιά, σε καταστήματα εστίασης και γενικότερα σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο ορισμένες από τις παραβάσεις αυτές δεν αφορούσαν απλώς και μόνο τη τήρηση των μέτρων, αλλά και τη σωστή εφαρμογή τους.

Για παράδειγμα έπεσαν πρόστιμα σε περιπτώσεις που δεν φορούσαν σωστά τη μάσκα. Πάντως, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όπως τονίζει ο κ. Μπονάνος οι Πατρινοί και γενικότερα η Αχαΐα έχουν συμμορφωθεί με την τήρηση των μέτρων και είναι πειθαρχημένοι.

«Είμαστε σε ένα βαθμό ικανοποιημένοι από τη συμμόρφωση που δείχνουν οι πολίτες στα μέτρα. Είναι ένας από τους λόγους πιστεύω που στην περιοχή μας πάμε καλά στο θέμα της έξαρσης του ιού και στον υγειονομικό τομέα σε αντίθεση με άλλα μέρη της χώρας.

Δείχνουμε μία τάση συμμόρφωσης και αυτό είναι αρκετά θετικό, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της πανδημίας».

Το επόμενο διάστημα που επιστρέφουν και οι τελευταίοι αδειούχοι από τις διακοπές τους θα φανούν πολλά και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. «Είναι σημαντικό να περάσουμε αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρξει αυξημένη διασπορά του ιού.

Το γεγονός ότι πάμε καλά δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για τη συνέχεια, αφού ο ιός μας έχει δείξει ότι είναι τόσο μεταδοτικός που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα και από εκεί που η περιοχή βρίσκεται σε ύφεση, να βρεθεί σε έξαρση. Χρειάζεται έτσι μεγάλη προσοχή από όλους μας και επακριβή εφαρμογή των μέτρων».