Οι εκπρόσωποι Εργαζομένων 111 οικογενειών κοινωφελών προγραμμάτων σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Την Τετάρτη 26/8/2020, αντιπροσωπευτική ομάδα εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος της Πάτρας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, Εσωτερικών και στη Βουλή των Ελλήνων καθώς είχε και σειρά επαφών με πολιτικούς εκπροσώπους, με σκοπό να επισημάνει την αναγκαιότητα παραμονής στις θέσεις  της εν μέσω πανδημίας, τόσο για λόγους τάξης και ισονομίας με τους άλλους συναδέλφους του προγράμματός της  που θα παραμείνουν στις θέσεις τους για αρκετό καιρό ακόμα, όσο και γιατί η έξοδός της από τις πόρτες του Δήμου θα σημάνει και την πλήρη εξαθλίωσή της. Αναρωτιόμαστε πώς θα βγει αυτός ο χειμώνας, χωρίς ταμείο ανεργίας και δουλειά και με την αίσθηση της αδικίας στις καρδιές μας.

Την ίδια ώρα της διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ο δήμαρχός μας Κ. Πελετίδης παρευρέθη στη στάση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας.

Αμέσως μετά εξέδωσε δελτίο τύπου αναφερόμενος στους αγώνες, τους κοινούς αγώνες που πρέπει να γίνουν για την εξεύρεση λύσης αλλά σε αυτό το δελτίο δεν αναφέρθηκε ή στήριξε το δικό μας αγώνα, τη διαμαρτυρία μας στην Αθήνα, που πήγαμε για να ζητήσουμε ό,τι και ο δήμαρχός μας ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία με σχετική επιστολή που εξέδωσε. Τη χρηματοδότηση του Δήμου μας, εν μέσω πανδημίας, από την κεντρική εξουσία για να παραμείνουμε στις θέσεις μας και να συνεχίσουν οι φορείς και υπηρεσίες της Πάτρα να έχουν ανθρώπους για να εξυπηρετούν τους πολίτες της πόλης μας. Εμείς αναρωτιόμαστε: «Πού ήσουν Δήμαρχε; Γιατί δεν μας αναφέρεις;»

Αυτό που ζητάμε είναι να παραμείνουμε στις θέσεις μας, όσο και οι συνάδελφοί μας, για να αγωνιστούμε όλοι για σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και όχι μισθούς πείνας. Δεν θα γίνουμε μπαλάκι πολιτικών ή δικαστικών αδικιών. Ζητάμε το αυτονόητο: Να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας! Γι’ αυτό, Δήμαρχε, δέξου τα ασφαλιστικά!

«Τα καλά και τα κακά παιδιά της Κοινωφελούς».