Αν το φετινό καλοκαίρι υπήρξε μία μορφή άσκησης που κέντρισε το ενδιαφέρον στις παραλίες, αυτή ήταν αναμφίβολα η Sup yoga.

Προερχόμενη από το Sup και την yoga ήταν αρκετά δημοφιλής και στην περιοχή της Αχαΐας, με δεκάδες γυναίκες αλλά και άνδρες να δείχνουν ενδιαφέρον.

Η γυμνάστρια και προπονήτρια Αφροδίτη Πανίτσα μας ξεναγεί στο κόσμο της που παραμένει άγνωστος για πολλούς από εμάς. «H Sup yoga αποτελεί τη νέα πρόταση για καλοκαιρινή άσκηση» τονίζει και επεξηγεί τους λόγους που έκανε σε ένα καλοκαίρι τόσους πολλούς φίλους.

«Το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη εποχή για γυμναστική αφού το τελευταίο που θέλεις είναι να κλειστείς μέσα. Στην Ελλάδα οι συνθήκες για να δοκιμάσεις Sup yoga, με τον ήλιο, την ζέστη και την θάλασσα είναι ιδανικές.

Μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε μαθήματα γιόγκα σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Η ηρεμία και η γαλήνη είναι τα συναισθήματα που επικρατούν μέσα από την υγρή κίνηση του νερού και το περιβάλλον της φύσης. Αντικαθιστούμε έτσι το studio με την φύση και το στρώμα μας με την σανίδα».


Σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να έχει ο ασκούμενος προηγούμενη εμπειρία Sup ή Sup yoga.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορεί να επιπλεύσει έχοντας καλή διάθεση και όρεξη για βουτιές. Για την Αφροδίτη Πανίτσα αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον στην Sup yoga είναι η αγάπη της για τη γιόγκα και το νερό.

«Είχε ξεκινήσει να διαδίδεται στο εξωτερικό και μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η αγάπη μου για τη γιόγκα και το νερό σε συνδυασμό με την ηρεμία της φύσης και την ικανοποίηση να διδάσκεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον με οδήγησαν στο να εκπαιδευτώ στο συγκεκριμένο αντικείμενο» τονίζει.

Τα άτομα που έχουν αγαπήσει αυτή τη μορφή της καλοκαιρινής ασκήσης προέρχονται αρχικά από τη γιόγκα. Η ίδια τονίζει: «Οι λάτρεις της γιόγκα είναι οι πρώτοι που έρχονται να δοκιμάσουν. Έχουμε όμως συμμετοχές από άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας που αγαπούν το νερό και θέλουν νέες προκλήσεις».


Οι λόγοι για να ξεκινήσει κανείς Sup yoga είναι πολλοί. "Δεδομένου ότι η σανίδα είναι ασταθής, το ασκησιολόγιο δυσκολεύει με αποτέλεσμα ο ασκούμενος χρειάζεται να ενεργοποιήσει τον κορμό του περισσότερο για καλύτερη ισορροπία. Επομένως το σώμα εργάζεται σκληρότερα.

Ακόμα με το να αναπνέει φρέσκο αέρα, λαμβάνοντας βιταμίνη D και να απολαμβάνει το φυσικό τοπίο κερδίζει κάθε γυμναστήριο ή studio. Το σημαντικότερο όμως σε κάθε είδος άσκησης είναι το κίνητρο της διασκέδασης».

Όπως πιστεύει η ίδια ένας από τους λόγους της φετινής διάδοσης της Sup yoga έχει να κάνει και με την πανδημία. «Έχουμε ξεκινήσει Sup και Sup yoga μαζί με τον συνεργάτη μου Χρήστο Γιαννιώτη τα τελευταία 5 χρόνια.

Πράγματι το φετινό καλοκαίρι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Με την σανίδα ο ασκούμενος έχει την δυνατότητα να κωπηλατήσει αποφορτίζοντας τον οργανισμό από το άγχος και το stress.

Μετά τα τελευταία γεγονότα της Covid-19 και τον εγκλεισμό το Sup ήταν από τις λίγες δραστηριότητές που μπορούσες να κάνεις χωρίς κίνδυνο».