Με μια παράσταση βγαλμένη από τα παλιά, αλλά προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων θα βάλει στις 9.00 το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής 28 Αυγούστου στο θέατρο της Κρήνης, για μία ακόμα φορά, την δική του «σφραγίδα» στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες.

Νέα παιδιά με υπευθυνότητα κέφι και μεράκι για ζωή, όλο το καλοκαίρι έχτιζαν αθόρυβα τον δικό τους «χορευτικό κόσμο». Μπορεί το πιάσιμο των χεριών και στον κύκλο του χορού να απαγορεύτηκε, όμως το βλέμμα στα μάτια τους ζέσταινε τις καρδιές τους με χιλιάδες τρόπους και ιδέες. Η ευρηματικότητά τους πρόδιδε την αγωνία τους για την ζωή, για το αύριο. Ανατρεπτικοί και συνάμα υπεύθυνοι, αμφισβητίες  και παράλληλα εύστοχοι, ανυπόμονοι και παράξενα καρτερικοί, επίμονοι και από την άλλοι διαλεκτικοί. Αυτά τα νέα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο.  

Τα παιδιά αυτά χορεύουν για ένα καλύτερο αύριο… χωρίς μάσκες. Κάθε πρόβα τους ήταν και είναι ένα μάθημα υπευθυνότητας και αφοσίωσης στο άνθρωπο. Μια παράσταση ύμνος στον σεβασμό και στην αλληλεγγύη.    

Το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, έχοντας ήδη μια ξεχωριστεί διαδρομή στα χορευτικά δρώμενα, χαράζει μια διαφορετική δημιουργική πορεία παρουσιάζοντας  παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς όπως και χορογραφίες έτσι όπως επιβάλλουν οι συνθήκες σήμερα.

Την παράσταση μπορούν να την παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια λόγω των μέτρων κορωνοϊού.