Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον και στην Πάτρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αναλογικά πάντα με το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει αναπτύξει τέτοιες υποδομές που να την φέρουν στην πρώτη θέση της eco–μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 1 περίπου εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020 του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» απορροφήθηκε μέσα σε 18 ώρες.

Πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80% και ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 742 αιτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα και 116 για ηλεκτρικά δίκυκλα.

Ζήτηση παρουσιάζεται και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα στις πρώτες 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί στις ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών. Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η ηλεκτροκίνηση -με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής: Αττική: 39%, Θεσσαλονίκη: 12,5%, Ηράκλειο: 9% και Πάτρα: 4%.

Σημειώνεται ακόμη ότι από τις 24 Αυγούστου έχουν γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στο Help Desk για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικές αλληλογραφίες (mails).