Τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα για τους μαθητές στα σχολεία που δεν φορούν μάσκα εν μέσω της πανδημίας σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απαιτείται σχέδιο, προετοιμασία και αξιοπιστία.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση από την μια κατηγορεί τους νέους ότι έχουν ευθύνη που δεν τηρούν τις αποστάσεις και από την άλλη στοιβάζει σε σχολικές αίθουσες παιδιά και εφήβους χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα έχει ξεφύγει. Απειλεί 10χρονους με τιμωρίες αν βγάλουν την μάσκα. Εκεί που χρειάζεται ενημέρωση, εκπαίδευση, πειθώ, η Κυβέρνηση καταφεύγει στον τσαμπουκά. Δείγμα ανικανότητας και αδυναμίας.

Για το άνοιγμα των σχολείων χρειάζεται όμως σχέδιο, προετοιμασία, αξιοπιστία και όχι αυταρχισμός. Αυτά που η Κυβέρνηση όπως απέδειξε, δεν διαθέτει».