Σε εμπρησμό από πρόθεση οδηγούν τα στοιχεία του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην Άνω Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα, η φωτιά ξέσπασε σε δύο εστίες, σε δύσβατα σημεία της περιοχής και σε δασικές εκτάσεις, ενώ οι φλόγες πήραν γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και άρχισε να καταλαγιάζει μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, το απόγευμα της Τρίτης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 64 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων, και 18 οχήματα της Π.Υ. από την Πάτρα, τα Καλάβρυτα, τη Βιομηχανική Περιοχή, τη Ναύπακτο και την Αμφιλοχία.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο σημείο παρέμειναν μέχρι και τη λήξη του πύρινου συναγερμού, ο Συντονιστής της Π.Υ. Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Γιάννης Πετρούτσος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Νίκος Ρουμελιώτης και ο διοικητής νομού Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης.

Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Ορτέντζιο.