Μία ακόμα μεγάλη ατομική διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στο NBA για την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Μπορεί να διανύει την έβδομη χρονιά του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και ήδη να έχει αναδειχθεί μία φορά πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας και MVP της περυσινής regular season όμως ο “Greek Freak” είναι ακόμα στην αρχή!

Το NBA συνεχίζει κατά τη διάρκεια των φετινών playoffs να ανακοινώνει τα βραβεία των κορυφαίων παικτών της φετινής κανονικής περιόδου και χθες ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς.


Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή για τον Γιάννη αφού είναι το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσει και το back to back βραβείο του MVP κάτι που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν πετύχει μόνο ο ΛεΜπρον Τζέις (δύο φορές), ο Στιβ Νας και ο Στεφ Κάρι!

Φέτος ο “Greek Freak” μετράει κατά μέσο όρο 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ, 5,6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ και έγινε μόλις ο τρίτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του NBA που βγαίνει καλύτερος αμυντικός μετά τον Μαρκ Γκασόλ το 2013, τον Γιοακίμ Νοά το 2014 και τον Ρούντι Γκομπέρ την διετία 2018-19.


Giannis Antetokounmpo Defensive Highlights | 2019-20