Η Νότια Κορέα κλείνει σχολεία και επιστρέφει στην εξ αποστάσεως μάθηση στη Σεούλ, αφού η χώρα κατέγραψε την 12η διαδοχική ημέρα τριψήφιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο υπουργός Παιδείας, Yoo Eun-hae δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 193 μαθητές και δάσκαλοι βρέθηκαν μολυσμένοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου η έξαρση του ιού έχει απειλήσει να εξαλείψει τα προηγούμενα επιδημιολογικά κέρδη της χώρας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας ανέφερε 280 νέες περιπτώσεις Covid-19, ανεβάζοντας το σύνολο των 12 ημερών σε 3.175. Συνολικά, η χώρα αριθμεί 17.945 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 310 θανάτων.

Ο Yoo είπε ότι τα περισσότερα παιδιά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα τουλάχιστον έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές των τελευταίων τάξων του λυκείου, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, έτσι ώστε οι σπουδές τους να μην διαταραχθούν πριν από τις κρίσιμες εθνικές εξετάσεις.

Η χώρα καθυστέρησε την έναρξη της σχολικής χρονιάς για εβδομάδες εξαιτίας ξεσπάσματος του ιού στα νοτιοανατολικά την άνοιξη πριν προχωρήσει σε σταδιακά ανοίγματα από τον Μάιο.

«Η προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε γρήγορα την εξάπλωση των μεταδόσεων και να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μόνο τις εξετάσεις εισόδου στο εθνικό κολλέγιο στις 3 Δεκεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε ο Yoo σε συνέντευξη Τύπου.